top of page

Joana Gomila és cantant, compositora i intèrpret.

Ha publicat dos àlbums, Paradís (Bubota 2020), a duo amb Laia Vallès, electrònica analògica, veus i distorsions,  i  Folk Souvenir (Bubota 2016), on explora els ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca, cantant tonades i teixint sonoritats properes al jazz i a la música improvisada, amb Santi Careta, Laia Vallès, Àlex Reviriego i Arnau Obiols. 

 

Folk Souvenir ha rebut el premi Ciutat de Palma Bonet de Sanpedro (2108) i el Premi Rosselló-Pòrcel (2017) de l'Obra Cultural Balear. I Paradís ha estat guardonat amb el Premi Altaveu 2020, Premi Enderrock de la Crítica 2020 i el Premi Ciutat de Palma 2020.

Composa música i espais sonors per a arts escèniques, com Téntol (Cia. Manipulats),  Aürt (Cia. Des-equilibrats), Las Muchísimas (Cia. Mariantònia Oliver), Here (col·laboració entre els ballarins Lali Ayguadé&Guilhem Chatir), o de la peça de dansa Remor, de la cia. Res de Res&Joan Miquel Artigues (guardonada amb el Total Theatre Award del Fringe Festival Edimburg 2012), entre d'altres.

Ha format part de projectes escènics com a intèrpret i cantant, com Medea d'Andrés Lima i Aitana Sánchez-Gijón (Teatro de la Ciudad, 2015), Esquerdes de la cia. Hotel Iocandi,  Negret de Guinea (Corcada Teatre 2011, premi Escènica a millor espectacle musical 2012); Siau Benvingut (Teatre Principal de Palma, 2009); Pèl al Pit (Corcada Teatre 2008, Premi Bòtil 2008), entre d'altres.

 

També és cantant, intèrpret i compositora de l'espectacle Esquerdes, de la cia. de circ contemporani Hotel iocandi, amb qui han obtingut el premi Zirkòlica 2015 a millor espectacle. Han girat per Europa i Àsia.

Ha format part de projectes com Rufaca Folk Jazz Orchestra, la bigband deSergi Vergés, amb arranjaments i direcció de Vergés. (Beatus Ille, 2017, SeedMusic). Col·labora sovint amb músics de l'escena del jazz actual de Barcelona com Iago Aguado, Toni Vaquer, Celeste Alías, Marcel·lí Bayer, Pep Garau,...​ Col·labora com a contrabaixista amb la cantautora Lu Rois (Clarobscur, 2017). Ha col·laborat en el darrer disc de Joan Miquel Oliver, Elektra. També col·labora en el disc El perfum dels vegetals de Miquel Serra.

Ha experimentat amb el món de la poesia i les arts escèniques amb projectes com Espiral d'Embulls, Mula Morta, o el col·lectiu Pèl Capell. Ha format part d'Espiral d'Embulls(premi RNE-4 Disc Català de l'Any 2004 per L'edat de plàstic), de Projecte d'Efak(homenatge al cantant i poeta Guillem d'Efak), de Corcada Teatre (Pèl al pit, Negret de Guinea, etc,...) ha cantat amb la Big Band del Liceu, amb Trispol Swing, amb Trio Cruzat,...

Col·labora sovint amb músics de l'escena actual de Barcelona com Iago Aguado, Toni Vaquer, Marcel·lí Bayer, Pep Garau,...

 

El 2014 es gradua en cant jazz al Conservatori Superior del Liceu i al Souza Lima de Brasil, on ha après de mestres com David Mengual, Celeste Alías, André Marques, Albert Bover, Sergi Vergés, Ramon Prats,… Ha estudiat a São Paulo (gràcies a una beca AIE). És també llicenciada en Història de l’Art.

bottom of page